zondag 30 januari 2011

Kinderparade, Kinderfun en Splendidclub is één grote Oplichterij

De afgelopen jaren zijn er al diverse klachten binnengekomen over de organisaties Kinderparade, Kinderfun en Splendidclub. Organisaties die tegen lage prijzen kinderboeken en films aanbieden. In de meeste gevallen via colportage. Dus verkoop via de deur, of op beurzen of op straat.
Achter deze organisaties zitten twee broers. Jos Vlaar blijkt eigenaar te zijn van Kinderparade en zijn broer Edwin Vlaar is eigenaar van Kinderfun.
 

Het zijn stuk voor stuk organisaties die over de rug van uw kind proberen u een poot uit te draaien en vervolgens de gemaakte afspraken niet nakomen of afval producten leveren. Ook na het opzeggen van een abonnement blijven ze maar doorgaan met het sturen van boeken (en natuurlijk facturen). Worden die niet betaald dan wordt er een incassobureau, in de meeste gevallen FIAD-Incasso of INVOGEM te Meppel (die niet eens onder toezicht van de NVI (Nederlandse Vereniging van Incasso-ondernemingen) staan), ingeschakeld.


Klik hier voor veel meer informatie, brieven, andere correspondentie en klachten van andere gedupeerden.
 
Ook mijn vriendin heeft met Kinderparade te maken. Ondanks een AANGETEKENDE opzegbrief blijven ze nu nog steeds die rotzooi sturen. Op hun site kun je via een button opzeggen. Echter dat werkt helemaal niet (waarschijnlijk express zo gedaan?). En dat het oplichters zijn blijkt wel uit het feit dat je zelfs moet betalen om op te kunnen zeggen!!
 
Zowel VARA-Kassa als TROS-Radar hebben hier een aantal jaren geleden uitgebreid aandacht aan besteed. Maar blijkbaar zijn ze nog steeds niet gestopt met hun oplichtingspraktijken.

Klik hier voor de uitzending van Kassa van 4 februari 2008 en klik hier voor de uitzendpagina van 25 september 2004.

Ook het SBS6-programma Das je goed Recht heeft er op 6 februari 2011 opnieuw aandacht aan besteed.

Aangezien deze organisaties nog steeds bezig zijn met deze agressieve verkoopmethodes, hebben wij afgelopen vrijdag opnieuw een verzoek bij TROS Radar ingediend om opnieuw aandacht aan deze zaak te besteden.
 
Verder blijkt dat zowel het Incassobureau FIAD, Kinderfun, Kinderparade en Splendidclub allemaal tot één organisatie behoren.
 
Kijk voor veel meer klachten over FIAD Incasso te Meppel op de site: www.incassoklacht.nl.

Ons advies is dan ook als volgt:
 
- Ga nooit met iemand in zee die u goedkoop een product aan de deur of op straat wil aansmeren en zegt dat je er elk moment vanaf kan. Zet ook zeker nooit een handtekening. Neem de spullen mee naar huis en lees alles rustig door (ook de kleine lettertjes), alvorens te tekenen.
- In het geval men door blijft gaan met het versturen van boekjes en nota's (nadat u AANGETEKEND heeft opgezegd) de notas niet betalen en het geïncasseerde geld direct terug laten boeken via uw bank.
- Wees niet bang voor het zogenaamde Incassobureau FIAD uit Meppel. Mocht u brieven van hen krijgen geef aan dat "de vordering wordt omstreden en betwist".
- Vermeld tevens dat u niet betaalt en dat u de zaak graag laat voorkomen bij de Rechtbank. Hier zijn ze bang voor omdat de Rechter hen ten alle tijde in het ongelijk zal stellen aangezien zij absoluut niet aan de voorwaarden voldoen en dat weet men donders goed.
 
Zie voor een volledige uitleg en omschrijving de site van www.kinderfun.info.
 
WEES DUS GEWAARSCHUWD VOOR DEZE OPLICHTERS EN TRAP ER NIET IN WANT U KOMT BIJNA NIET MEER VAN ZE AF !!!
 

3 opmerkingen:

  1. Wat een bedrijf zeg ik zal het nog gekker vertellen. Bij mij stond er iemand aan de deur heb het formulier niet zelf getekend maar die verkoper en weg was die het duplicaat lag in mn brievenbus had mijn rekening nummer geven voor een eenmalig pakket maar heb dit zelf niet ondertekend!!! Wat moet ik nu doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als de "verkoper" heeft ondertekend is dat valsheid in geschifte (wettelijk strafbaar feit) en kun je dit bedrijf voor de rechter slepen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jos Vlaar maakt met Darek ostrowski me & my dog magazine (oude adres was gelijk aan kinderparade en nu verhuisd om sporen te wissen).

    BeantwoordenVerwijderen