zaterdag 19 februari 2011

Relschoppers Terwijde opgepakt

De politie heeft in de Utrechtse wijk Terwijde in de nacht van vrijdag op zaterdag een groep Marokkaanse overlastplegers opgepakt die verantwoordelijk zou zijn voor de terreur in de wijk.
 
Volgens RTV Utrecht gaat het om de groep die eerder deze week een Marokkaans gezin uit de wijk wegpeste en bovendien verantwoordelijk is voor het getreiter van een homostel. De relschoppers konden worden opgepakt nadat een getuige van een auto-inbraak vrijdagnacht de politie inlichtte.

Het Marokkaanse gezin is afgelopen week na verschillende treiterijen ondergedoken in een noodwoning. De woning van de relschoppers ligt vlak achter het huis waarin een homostel woonde, dat eerder uit de wijk werd weggepest. De Marokkaanse jongens, in de leeftijden van 14 tot 22 jaar, zouden ook dit stel met hun getreiter uit de buurt hebben weggejaagd.

Volgens de Utrechtse D66 fractie is uithuisplaatsing de enige oplossing voor de buurtterreur. Volgens D66 moeten de daders en hun familie daarom ook verhuizen naar een andere wijk. Volgens burgemeester Aleid Wolfsen is uithuisplaatsing 'lastig'.

De politie onderzoekt of de jongens zich schuldig hebben gemaakt aan meer strafbare feiten.


Bron: De Telegraaf d.d. 19-02-2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten