donderdag 23 mei 2013

Ophef over camera bij afwerkplek tippelzone

Tippelaarsters van de tippelzone aan de Groninger Bornholmstraat zijn bang om gefilmd te worden en vrezen klantenverlies. Er is een camera pal naast de afwerkplek geplaatst.

Voorzitter Gonnie Lemckert van de belangenvereniging voor de straatprostituees, Stichting Madelief, ontdekte de camera maandag. "Ik had studenten op bezoek voor een voorlichtingsmidddag. Toen ik de afwerkplek bij de tippelzone liet zien, zag ik de camera."

De 'big brother' is bevestigd aan een paal pal naast het hek dat de afwerkplek begrensd. "We zijn bang dat vrouwen in beeld komen en mogelijk ook de prostituanten. Het is met zo'n camera ook een kleine moeite om de kentekens van auto's te herkennen", zegt Lemckert.

"We eisen dat de camera onmiddellijk verplaatst wordt op een manier dat de afwerkplekken en de rest van de tippelzone uit beeld blijven." Lemckert zegt eventueel naar de rechter te stappen als de camera niet wordt verwijderd.

Jan Bakker, woordvoerder van Enexis, de netwerkbeheerder die opdracht gaf de camera te plaatsen: "Camerabeveiliging is nodig omdat er ontzettend veel koper wordt gestolen op bouwplaatsen. Deze camera staat gericht op het hek en absoluut niet op de afwerkplek. Bovendien zijn nergens live de beelden uit te lezen en staat de camera er tijdelijk."

Bron: Dagblad van het Noorden d.d. 23-05-2013

UPDATE 25-05-2013: Vrijdagochtend heeft bouwplaatsbeveiliger BouWatch een metalen plaatje aan de zijkant van de camera op het terrein van stroomleverancier Enexis, pal naast de tippelzone. Hierdoor moeten gebruikers en bezoekers van de tippelzone gerust worden gesteld omdat het zicht op de tippelzone nu in het geheel is verdwenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten