dinsdag 25 juni 2013

'Marokkaans tuig uit Amersfoort willen excuses van politie'


De Marokkaanse jongens die twee weken geleden door de politie in Amersfoort werden staande gehouden, gaan een klacht indienen en hebben een advocaat in de arm genomen. De jongens voelen zich gediscrimineerd en willen excuses.

Volgens de twee zijn ze zonder reden tegenhouden op het Zeevaarderspad. Ook werd een van hen gefouilleerd. Het Amersfoortse raadslid El Messaoudi was getuige. Hij oordeelde dat er sprake was van racisme en kaartte de zaak aan bij burgemeester Bolsius.

Het Openbaar Ministerie maakte maandag bekend dat de politie niet heeft gediscrimineerd en dat de agent correct heeft opgetreden. Een van de jongens liep op de weg en droeg een capuchon over zijn hoofd. Ook gingen de twee niet opzij toen de agent dat vroeg. Een van hen had geen ID op zak en werd gefouilleerd.

De politie was extra alert vanwege het hoge aantal inbraken in de wijk Kruiskamp. De agent had derhalve alle reden om van een verdachte situatie te spreken, aldus het OM.

Volgens advocaat Van Wijk en zijn cliënten staat het incident niet op zichzelf. Ze nemen geen genoegen met de uitleg van het OM en de politie. Raadslid El Messaoudi wil niet reageren op de verklaring van justitie.

Bron: RTV Utrecht d.d. 25-06-2013

Opmerking Redactie: Het is toch niet te geloven. Willen die verrekte snotjongens een advocaat in de arm nemen omdat ze zogenaamd gediscrimineerd worden? Ze trekken zich nergens wat van aan en denken dat de hele wereld om hen draait. Ze luisteren niet als ze aan de kant moeten, ze blijven midden op de weg lopen, hebben allemaal van die petjes en capuchons op zodat je ze niet herkend (want ze willen niet herkend worden want ze hebben natuurlijk allemaal wel gestolen en geweld gebruikt), één had geen ID bij zich (terwijl dat gewoon verplicht is hier in Nederland, maar ja, weten die buitenlanders dat...). Kortom, gewoon uitschot wat hier niet thuishoort. Keihard aanpakken! En hoe willen ze zo'n dure advocaat betalen? Van hun Bijstandsuitkering? Nee hoor, maakt u zich niet druk. Dat soort gasten verdienen illegaal veel geld aan drugshandel enz. Kom op politie, ga daar eens grondig onderzoek naar doen. Dan zult u heel wat andere (illegale) dingen tegenkomen. Pak ze maar aan die verrekte marokkanen!

1 opmerking:

  1. yo heel goed! aanpakken die gasten ik heb dezelfde ervaringen met veel marokkanen:
    onaangepast asociaal en met veel gejatte spullen.

    BeantwoordenVerwijderen