donderdag 2 mei 2013

Gezochte crimineel Estin H. nu alweer op vrije voeten

De 36-jarige Bosniër Estin H., die wordt verdacht van het plegen van een zeer gewelddadige woningoverval in het Limburgse Stein in 2008, is zojuist door de raadkamer van de rechtbank in Maastricht vrijgelaten. Dat bevestigt zijn advocaat Françoise Landerloo tegenover De Telegraaf. H. stond jarenlang op de nationale opsporingslijst, waar de meest gezochte criminelen van ons land op staan.

De woningoverval in Stein waarvoor H. wordt verdacht vond plaats op 4 december 2008. In een woning boven een filiaal van supermarktketen Jan Linders aan de Heerstraat-Noord drongen die avond drie mannen binnen. Van Estin H. werd op het plaats delict DNA op een tytap gevonden. Dit bleken huidschilfers van de in Bosnië geboren man te zijn.

Volgens zijn advocaat Françoise Landerloo hoeft haar cliënt daardoor niet per se in de woning aanwezig te zijn geweest en ook automatisch betrokken te zijn geweest bij de overval. "Die tyrap kan hij ook in een eerder stadium vast hebben gehad. De rechtbank ging daar in mee."

Estin H. was onlangs tegen de lamp gelopen na een inbraak in Wenen en zat sinds kort in een cel van de gevangenis in Roermond. Kunstenares Marieke Russel was ten tijde van de brute overval in haar atelier aan het werk toen de drie gemaskerde mannen opeens naast haar stonden. Ze werd met een wapen bedreigd, geschopt en geslagen. Ook haar man en een kennis werden zwaar mishandeld. Russel’s echtgenoot liep onder meer enkele schedelbreuken op.

De daders eisten geld en de sleutel van de kluis van de Jan Linders. Uiteindelijk gingen ze er met geld uit enkele portemonnees vandoor. De politie kwam H. via achtergebleven DNA op het spoor. Van de twee andere daders ontbreekt nog elk spoor. Het onderzoek in deze zaak loopt nog.

Bron: De Telegraaf d.d. 02-05-2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten