donderdag 30 april 2015

Vandalen metselen treinstel dicht.

Een groep vandalen heeft dinsdag in Hamburg een van de ingangen van een metrostel van de bovengrondse S-Bahn dichtgemetseld. Het muurtje, dat op de centimeter precies paste, werd pas na anderhalf uur opgemerkt. De Duitse spoorwegen denken dat de schade op kan lopen tot 10.000 euro.

Volgens de politie zijn de tot nu toe onbekende vandalen een rangeerterrein in het noordoosten van de stad binnengedrongen. Daar forceerden ze een treindeur en begonnen te metselen.

Een nietsvermoedende metrobestuurder reed later, iets na drieën in de middag, met de trein weg. Pas na anderhalf uur merkte een reiziger op dat het toch enigszins vreemd was dat er een muurtje in de trein was gemetseld. De metrobestuurder liet daarop de trein evacueren. Daarna reed hij naar een station in het stadsdeel Ohlsdorf waar de politie een onderzoek is gestart.

Handige jongens
Een politiewoordvoerder zegt dat de daders 'handige jongens' moeten zijn geweest. De betonblokken waren op maat gemaakt en met specie en lijm op elkaar gezet. Onderhoudsmonteurs zijn twaalf uur bezig geweest om het muurtje af te breken en alle resten te verwijderen.

Wie er achter het vandalisme zitten, is voorlopig onduidelijk. "Er is geen boodschap achtergelaten", aldus een politiewoordvoerder. Ook is het nog gissen naar de beweegredenen van de onbekende metselaars.

Bron: Het Laatste Nieuws d.d. 30-04-2015

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen