zaterdag 7 april 2018

Indiër bewaart overleden moeder in vriezer en plundert pensioenrekening

Een 46-jarige Indiër heeft zijn overleden moeder niet gecremeerd, maar jarenlang in een vriezer bewaard. De man gebruikte mummificatie-technieken om het lichaam in prima conditie te houden. Tussen de ijsjes en het bevroren voedsel ging moeder Subhabrata naar de eeuwigheid, terwijl haar zoon haar pensioenroepies opstreek.

De moeder van Subhabrata Majumdar (46) overleed zo’n drie jaar geleden op 81-jarige leeftijd. In plaats van haar een waardige uitvaart te bezorgen, gebruikte de inwoner van Calcutta formaldehyde om haar lichaam te behoeden voor verval. Ook zou Subhabrata de organen van de vrouw hebben verwijderd. Moeder kreeg een plekje in een enorme vriezer die voor levensmiddelen is bedoeld.

Het waren uiteindelijk bezorgde buren in de wijk Belhale die de politie op het lugubere spoor van Subhabrata zetten. Omwonenden wisten dat de vrouw overleden was, maar vroegen zich af waarom de familie haar de laatste riten niet had toegediend. Tijdens een inval in de woning van Subhabrata deden agenten de schokkende ontdekking.

Weer tot leven wekken
Tegenover de politie verklaarde de zoon ijskoud dat hij het lichaam bewaarde omdat hij geloofde dat zijn moeder weer tot leven kon worden gewekt. Politieonderzoek wees echter uit dat Subhabrata een bankpasje gebruikte om het pensioen van zijn diepgevroren moeder achterover te drukken. Waarom de pensioenrekening van de vrouw zonder teken van leven actief bleef, wordt onderzocht.

Agenten voelden ook zijn 90-jarige vader aan de tand, maar arresteerden de man niet vanwege zijn slechte gezondheid. "De familie was niet erg sociaal", zegt een buurman. "De vader praatte soms met ons, maar zijn zoon sprak met niemand in de buurt. De vrouw leed aan een ziekte, maar toen we na haar overlijden vroegen naar de plechtigheid werd ons gezegd: 'Haar lichaam is in de hemel'.

Bron: AD.nl d.d. 06-04-2018

Geen opmerkingen:

Een reactie posten